Projecten A. Duinmeijer & Zn.

Rioolontstopping Bergen, Egmond en Schoorl

Regelmatig worden we gebeld door mensen waarvan het toilet niet meer goed doorspoelt, water in het wasbakje naar boven komt, de gootsteen stinkt en borrelt, of het zomerhuis een rioolontstopping heeft. Dit kan vele oorzaken hebben: schade aan of verzakking van de riolering, spullen die in de toiletpot gestopt zijn en doorgespoeld, wortel ingroei van bomen in de riolering, aangekoekte wasmiddelen, shampoos etc. wat te doorgang van de riolering (gedeeltelijk) blokkeert.

Wanneer uw riolering is verstopt, zoekt u eerst uit waar de verstopping zich bevindt. Als u het erfscheidingsputje gevonden heeft en deze open maakt, kunt u constateren of de verstopping zich in het gedeelte van de gemeente of op uw eigen terrein bevindt.

Kunt u het erfscheidingsputje niet vinden?

Als u een woning huurt, vraag dan aan de eigenaar van de woning waar het putje zich bevindt.

Huiseigenaren vragen bij de Gemeente een plattegrond (zgn. revisietekening) op waar de plaats van het putje op staat aangegeven. Het kan voorkomen dat de gemeente dit plattegrondje van uw adres niet heeft. In dat geval biedt de architect of aannemer die het huis heeft gebouwd misschien een oplossing.

Staat het putje vol?
Als het putje vol staat bevindt de verstopping zich mogelijk op Gemeentegrond en zorgt de gemeente Bergen ervoor dat de verstopping wordt verholpen. U neemt contact met de gemeente Bergen (N-H) via het algemene telefoonnummer (072) 888 00 00.

Is het putje leeg?
Dan bevindt de verstopping zich mogelijk op uw eigen erf, moet u zelf een ontstoppingsbedrijf regelen en komen wij om de hoek kijken. Deze kosten zijn voor uw eigen rekening, omdat de verstopping zich op eigen erf bevindt.

Materialen en gereedschappen

Om het riool te inspecteren beschikken wij over een camera, deze brengen wij vanaf het erfscheidingsputje in het riool en volgen de riolering tot in uw woning. Met de camera vinden wij de rioolontstopping of zien dat er andere problemen zijn zoals verzakking of schade aan de riolering.

Het kan ook voorkomen dat het niet bekend is hoe de riolering onder het terrein loopt. Met behulp van een RioTrack en zender, kunnen wij de riolering van boven de grond volgen en zo bovengronds aangeven hoe de riolering onder de grond loopt.

We beschikken ook over een zgn. wortelsnijder waarmee we een tijdelijke oplossing voor het probleem aan kunnen bieden. Hiermee snijden wij de boomwortels door die de verstopping veroorzaken. Aangezien boomwortels altijd op zoek zijn naar water zullen zij weer aangroeien en weer voor een verstopping kunnen zorgen.

Werkgebied ontstopping
Ons werkgebied beperkt zich niet alleen tot Bergen, Egmond en Schoorl maar strekt zich uit van Den Helder tot Haarlem. Heeft u behoefte aan een rioolontstopping in Bergen of in één van de andere plaatsen van ons werkgebied, neem dan contact met ons op!

Foto’s van Rioolontstopping in Bergen, Egmond of Schoorl

beheerderRioolontstopping Bergen, Egmond en Schoorl